Taller música i emocions

Taller música i emocions

Noves dates – 30 d’octubre i 27 de novembre

Jornada per adults per treballar les emocions a través de la música

Viu una experiència única i deixa’t portar al món de la música i les emocions, amb la compositora Carlota Baldrís i el coach Eduard Ramos. Mitjançant dinàmiques innovadores, farem un viatge per la música, que és un vehicle universal de les emocions. T’has plantejat mai què passa quan escoltes música que et connecta o fins i tot et provoca un sentiment? Què és el que fa que una melodia sigui alegre o trista? Què tenen en comú una simfonia de Mozart i una cançó dels Beatles? Com va transmetre Pau Casals les emocions i els valors que el van convertir en un referent mundial, i perquè avui en dia són més vigents que mai?

La jornada inclou dinàmiques, materials i una visita guiada a l’exposició “100 anys de l’Orquestra Pau Casals. Música i compromís social” a la Sala Polivalent del Museu Pau Casals, a càrrec de la directora Núria Ballester. El dia acabarà amb un vermut gastronòmic amb productes de proximitat a càrrec del Restaurant Vil·la Casals i el celler Jané Ventura, acompanyat de música en directe.

Es tracta d’una jornada dirigida a adults i per participar-hi no és necessari cap coneixement musical específic.

Dia i hora:

30 d'octubre i 27 de novembre de 2021

De les 9:30 h a les 14:30 h

Lloc:

Museu Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67 (Sant Salvador, El Vendrell)
Preu entrada:

90 €/persona (Places limitades)

Compra entrada

Objectius

  • Desconnectar de la rutina i enfocar el dia a dia amb energies renovades amb un viatge màgic a través de la música i les emocions.
  • Reconèixer les emocions a través del llenguatge més universal: la música.
  • Experimentar noves eines de comunicació i d’expressió de les emocions i dels sentiments.
  • Descobrir des d’una perspectiva divertida com funciona la música.
  • Aprofundir en els valors musicals i humans de Pau Casals.

Programa de la jornada

9:30 h Presentació de la jornada a càrrec de la compositora Carlota Baldrís i el coach Eduard Ramos.

9:45 h Visita guiada a l’exposició “100 anys de l’orquestra Pau Casals. Música i compromís social” a la Sala Polivalent del Museu Pau Casals a càrrec de la directora Núria Ballester.

10:00 h Obertura: Breu introducció sobre els valors musicals i humans de Pau Casals.

Descobrirem les facetes del músic català més universal de tots els temps i perquè encara avui és una font d’inspiració.

 10:15 h Temps 1: Què és la música? Què son les emocions?

Coneixerem com es crea una melodia, farem un breu repàs a la història de la música i descobrirem els beneficis que ens aporta i la seva connexió amb les emocions.

11:10 h Pausa/ cafè

10:15 h Temps 2: Viatge musical al món de les emocions.

Escoltarem diverses músiques i les relacionarem amb emocions com l’alegria, la tristesa, la ràbia o la por.

10:15 h Temps 3: Juguem amb la música.

Quina és la banda sonora de la teva vida? Posarem en pràctica el que hem après i crearem entre tots i totes una petita peça musical. 

13:30 h Cloenda 

13:45 h Vermut gastronòmic amb productes de proximitat a càrrec del Restaurant “Vil·la Casals” i el celler Jané Ventura, acompanyat de música en directe.

Carlota Baldrís

Compositora 

Nascuda al Vendrell (1960), realitza estudis de piano i composició al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Compositora eclèctica, en la seva obra parteix de la música clàssica per experimentar amb nous llenguatges i altres disciplines artístiques. Ha compost música per a piano, conjunts de cambra, orquestra, corals, teatre, ràdio, televisió, ballet, publicitat, curtmetratges i espectacles multimèdia, així com cantates, oratoris, música popular i música electrònica i electroacústica. És professora de llenguatge i harmonia a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell des de la seva fundació, i n’ha estat la directora del 1998 fins a la inauguració el 2010 de la nova escola i auditoris, dels quals n’ha estat la impulsora. Sòcia fundadora de Músics Vendrell. Ha creat Becluster amb l’artista visual Pau Casanovas, per poder connectar persones, idees i creació, entenent l’art com a eina de transformació social. Ara treballant també amb molta il·lusió en el nou projecte Musiciona’t i el taller ‘Música i emocions’ al Museu Pau Casals, amb l’Eduard Ramos.

Eduard Ramos Soldevila

Coach

Nascut a Manresa (1962), es va formar en Direcció de Marketing a Esade i a l’Escola Universitària d’Enginyers de Telecomunicacions – La Salle amb un MBA de gestió empresarial. És coach certificat per la International Coach Federation (ICF) en la modalitat co-active. Ha desenvolupat activitats clau en multinacionals com a product manager (Philips), responsable comercial (Telefónica Sistemas), i director general en mitjans de comunicació (La Vanguardia Digital i Barcelona Televisió- BTV). Ha participat en programes de desenvolupament de la innovació per a la Unió Europea i a la Generalitat de Catalunya, on és col·laborador habitual d’ACCIÓ, agència de competitivitat per l’empresa. Ha impartit formació a universitats i associacions empresarials a Espanya i Llatinoamèrica en programes que promouen la gestió de les emocions com a veritable motor del canvi, amb eines que promouen la creativitat i la innovació. És coautor del programa Musiciona’t amb la compositora Carlota Baldrís, per aprofundir en el poder de la música per mobilitzar les emocions com a eina d’autoconeixement, d’introspecció i de canvi en les persones i les organitzacions.

També et pot interessar…

2021-09-22T09:56:29+01:00