El fons Pau Casals està format per la documentació referent
a la vida personal, professional i pública de Pau Casals

Del conjunt del fons destaca l’obra creativa, que inclou les composicions manuscrites de Pau Casals i l’obra aliena amb un ampli repertori de partitures, manuscrites i editades d’altres músics. D’igual importància és la documentació relacionada amb els concerts que Pau Casals va fer al llarg de la seva carrera artística, com a intèrpret i director d’orquestra en els festivals de Prada, Puerto Rico, Marlboro i els concerts de l’oratori El Pessebre, així com la documentació referent a l’Orquestra Pau Casals i l’Associació Obrera de concerts.

La sèrie de correspondència, amb més de 8.000 registres i 40.000 unitats documentals, és la més important en volum i és testimoni de les relacions que Pau Casals va mantenir en els diversos àmbits de la música, la cultura, la política i la societat coetànies.

El fons conté també més de 10.000 imatges, dibuixos, diplomes, gravats, plànols, i un arxiu sonor i àudiovisual amb enregistraments i diversos films de 8 i 16 mm.

El fons està dipositat a l’Arxiu Nacional de Catalunya i és d’accés reservat. Determinades sèries requereixen l’autorització de la Fundació Pau Casals.

Accés i consulta:

Fons Pau Casals
Arxiu Nacional de Catalunya
C. Jaume I, 33-55
08190 Sant Cugat del Vallès
Tel. 93 589 77 88 (Servei de Referència)

Consulteu l’inventari on-line aquí