Centenari de l’Orquestra Pau Casals

Centenari de l’Orquestra Pau Casals2020-07-24T10:22:13+01:00

Recordant a Pau Casals:
el llegat musical i el compromís amb la humanitat

El 13 d’octubre de 2020 es commemorarà el centenari del primer concert de l’Orquestra Pau Casals al Palau de la Música Catalana, un projecte que Pau Casals va impulsar i crear el 1919 i que com el mateix músic reconeixia, va suposar un dels reptes més fructífers de la seva vida artística i professional.

La força i l’excel·lència del seu treball va permetre disposar d’una formació simfònica excepcional, reconeguda internacionalment en molt poc temps, i que va convertir Barcelona en un punt d’encontre dels millors directors i solistes del moment, situant-la com una ciutat avançada de la bona música i oberta als compositors contemporanis. Malauradament aquest projecte va acabar definitivament amb la Guerra Civil Espanyola i els efectes de la dictadura.

La Fundació Pau Casals celebrarà aquest centenari amb activitats i projectes que es desenvoluparan en el període 2020-2021 de la mà de músics i institucions musicals de tot el món en un procés de participació encapçalat per el Comitè d’Honor amb personalitats de prestigi internacional.

Al llarg de 2020 i 2021 es desenvoluparà un programa d’activitats culturals, concerts, i una exposició que es presentarà en dues parts complementàries al Museu Pau Casals del Vendrell i al Museu de la Música de Barcelona. El Centenari de l’Orquestra Pau Casals ha estat declarat “commemoració oficial de 2020” per la Generalitat de Catalunya, i té el suport del departament de cultura de la Generalitat, l’ajuntament del Vendrell, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Tarragona, ACE/Acción Cultural Española, el Consell de Mecenatge de la Fundació Pau Casals i compta amb la col·laboració especial de la Fundació Bancària “la Caixa”.

Esdeveniments

Concerts i activitats

Durant l’any 2020 i el 2021, per celebrar el Centenari de l’Orquestra Pau Casals, es portarà a terme un programa amb concerts, activitats, conferències, una exposició i publicacions. Aquestes iniciatives tindran lloc a nivell nacional i internacional i comptaran amb la participació i el suport d’orquestres simfòniques, directors, solistes i formacions musicals d’arreu del món, que s’han adherit a la commemoració del Centenari.