Diada Pau Casals – Barcelona

Diada Pau Casals – Barcelona2021-07-21T16:34:53+01:00

La Diada Pau Casals – Barcelona, una celebració viva en homenatge al mestre

La Diada Pau Casals és una iniciativa per commemorar i celebrar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona, com també la seva dimensió musical, social i popular, contribuint a la seva difusió entre les noves generacions.

El 16 de juny de 1934 l’Ajuntament de Barcelona va nomenar fill adoptiu a Pau Casals, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Park.

L’any 2015 es va celebrar la primera Diada Pau Casals-Barcelona. El 2016, l’Ajuntament de Barcelona la va institucionalitzar i al llarg de les darreres edicions, ha esdevingut una celebració oberta a tothom i amb  vocació de créixer impulsant projectes i activitats tant a Barcelona, com en altres ciutats del món. Des de l’any 2018, Uruguai participa a la Diada oferint un concert de l’Orquestra Juvenil del SODRE a Montevideo. I el darrer 2019, Emilio Colón s’ha adherit a la Diada oferint un concert en homenatge a Pau Casals a Texas (EUA).

Accedint al següent enllaç, us podeu descarregar la Declaració Institucional de l’Ajuntament de Barcelona aprovada l’any 2016.

Marta Casals Istomin

Actes de la Diada Pau Casals

La música i els joves, els principals protagonistes de la Diada Pau Casals

L’acord entre la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana i la Fundació Pau Casals, ha permès que la Diada Pau Casals – Barcelona es converteixi en una cita imprescindible pels admiradors de Casals. Des de la seva creació a l’any 2015, la Diada ha comptat amb concerts d’artistes de gran prestigi internacional com Mischa Maysky, Sol Gabetta o el Quartet Casals & Alban Gerhardt, músics que tenen un vincle especial amb Casals o amb el seu llegat musical i humanísitc. A més, la Diada ha esdevingut una celebració popular i accessible a tothom, impulsant actes de carrer en espais emblemàtics de la capital catalana com al Turó Park o la Plaça del Rei, on els principals protagonistes són els joves músics i el violoncel. La Diada compta amb la participació de l’Orquestra Xavier Montsalvatge, formada per l’alumnat de grau professional de música de l’IEA Oriol Martorell, el projecte VOZES, un projecte social que treballa per la integració de nens i adolescents a través de la música, un grup de quaranta violoncel·listes, format per alumnes i professors dels principals conservatoris i escoles de música de Catalunya, i la colla Castellera dels Nens del Vendrell.

Imatges de la Diada Pau Casals – Barcelona

Més projectes…

Guardó Internacional Pau Casals
Diàlegs amb música