Diàlegs amb música

Diàlegs amb música2020-04-07T10:49:19+01:00

So i paraula per conèixer el llegat viu
de Pau Casals

Diàlegs amb Música és una iniciativa de la Fundació Pau Casals, amb la col·laboració del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) que combina música i paraula a partir del debat entre experts, músics i intel·lectuals en llegat de Pau Casals i en el seu compromís viu amb la música i la defensa de la pau.

Els Diàlegs amb música són sessions divulgatives i de pensament que permeten donar a conèixer al públic, les diverses facetes del violoncel·lista català, però també debatre entorn temes d’actualitat, vinculats amb el llegat musical i humanístic del mestre. En aquestes connexions entre so i paraula es reflexiona entorn una manera de viure i entendre la música, difonent els valors que Pau Casals va defensar al llarg de tota la seva vida i que continuen essent més vigents que mai: la pau, la justícia i la llibertat.

Marta Casals Istomin

Nova edició de Diàlegs amb Música

Els valors que Pau Casals defensà

Als Diàlegs amb Música 2019, en el marc
de la construcció europea, es va proposar
una mirada contemporània als valors que
Pau Casals defensà: pau, justícia,
llibertat, progrés i democràcia

Diàlegs amb Música 2019

Mirades transversals sobre Pau Casals

En les darreres edicions dels Diàlegs amb Música s’han plantejat diverses temàtiques per oferir mirades transversals entorn la vida i el llegat de Pau Casals.

En la primera edició dels Diàlegs amb Música, celebrats l’any 2015, els germans Iwasaki, músics de renom internacional, van exposar els records i vivències que van compartir amb Pau Casals, comptant amb les interpretacions i testimonis dels germans, cinquanta anys després d’haver-se conegut amb el mestre.

Als Diàlegs amb Música del 2016, es va debatre sobre l’Associació Obrera de Concerts, amb motiu del 90è aniversari de la creació d’aquesta iniciativa social innovadora sense precedents. En aquests diàlegs i van participar Tona Montserrat, Joan Fuster, Joan Manuel Tresserras i Joan Vives.

A l’any 2018, van tenir lloc dos diàlegs: el primer girà entorn el rebuig de Pau Casals a les guerres i el seu incondicional compromís amb la pau; i en el segon debat es va reflexionar entorn el projecte de construcció europea a dia d’avui, en el qual hi van participar pensadors i professionals destactats com Antoni Bassas, Victòria Camps, Denis Huber i Gabriel Magalhaes.

En les diverses edicions dels Diàlegs amb Música, la música ha anat a càrrec de noves generacions de violoncel·listes vinculats a la Fundació com Mariona Camats, Carla Conangla o Paula Sánchez, apostant d’aquesta manera pels joves talents emergents.

Imatges dels Diàlegs amb Música

Més projectes…

Guardó Internacional Pau Casals
Diàlegs amb música