Diada Pau Casals – Barcelona 2020

Diada Pau Casals – Barcelona

La Diada Pau Casals – Barcelona, una celebració viva en homenatge al mestre

La Diada Pau Casals és una iniciativa per commemorar i celebrar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona, com també la seva dimensió musical, social i popular, contribuint a la seva difusió entre les noves generacions. El 16 de juny de 1934 l’Ajuntament de Barcelona va nomenar fill adoptiu a Pau Casals, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Park.
L’any 2015 es va celebrar la primera Diada Pau Casals-Barcelona. El 2016, l’Ajuntament de Barcelona la va institucionalitzar i al llarg de les darreres edicions, ha esdevingut una celebració oberta a tothom. Enguany, degut a la situació excepcional per la COVID-19, la Diada Pau Casals-Barcelona es celebrarà a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb aforament limitat. L’acte es retransmetrà en directe al canal de YouTube de la Fundació Pau Casals. 

Dia i hora:

17 d'octubre

12:00h

Lloc:

Conservatori Municipal de Música de Barcelona

C/ Bruc, 110 · 08009 Barcelona
Preu entrada:

Gratuït

Reserva la teva entrada

Intèrprets

Orquestra Xavier Montsalvatge

Heriberto Fonseca, director

Orquestra Amadeus VOZES

Pablo González, director

Grup de 20 violoncel·listes*

Antoni Ros Marbà, director

—————————–

Programa

Orquestra Xavier Montsalvatge

O. Respighi: Antiche arie e danze per liuto, Suite núm. 3

III. Anonymous: Sicilana. Andantino

IV. Lodovico Roncalli: Passacaglia. Maestoso-Vivace

X. Montsalvatge: Tres postals il·luminades

II. Postal de l’Havana

 

Orquestra Amadeus VOZES

P. Casals: Minuet per a quintet de corda

B. Bartók: Danses folklòriques romaneses

 

Grup de 20 violoncel·listes

P. Casals: Sant Martí del Canigó (harmonització d’Enric Casals)

Popular Catalana: El Cant dels Ocells (harmonització de Pau Casals)

———————————–

Conducció de l’acte: Pau Carrió (Director de Teatre i Dramaturg)

* CMMB: Llorenç Carbó, Mireia Quintana, Irene Roma, Laura Sanz. Conservatori del Liceu: Ariadna Besladuch, Camila Bretón, María Cardona, Miquel Fuentes, Quim Gorgot, David Rebull, Maria Surroca, Peter Thiemann. IEA Oriol Martorell: Gaetane Duynslaeger, Sergi Garcia, Isaura Guri, Anna Ripoll. VOZES: Anastassia Bilets, Paula González, Aaron Meza, Raquel Tebar. Jordi León, tamborí. Lito Iglesias, coordinació.

Orquestra Xavier Montsalvatge  – IEA Oriol Martorell

Es va fundar el curs 2000-2001 i actualment és dirigida per Heriberto Fonseca, cap del departament de corda del IEA Oriol Martorell, del Conservatori del Liceu, i professor de violí al Conservatori de Música de Badalona. L’Orquestra està integrada per alumnes de grau professional de música de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell. Els membres de l’orquestra també formen part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya ) i participen en diversos projectes europeus com la IRO (Internacional Regions Orchestra) i altres agrupacions orquestrals.

VOZES

Creat l’any 2004, VOZES és un projecte musical i social que treballa per a la integració i cohesió de nens i adolescents, proporcionant-los formació musical. En l’actualitat, en aquesta escola de vida i participen més de mig miler de nens de Barcelona i Madrid. Inspirat en el sistema nacional d’orquestres i cors infantils i juvenils de Veneçuela, el projecte VOZES està liderat per Pablo González, director i violoncel·lista veneçolà, que va ser alumne d’aquest sistema. L’Orquestra Simfònica de VOZES està formada per dues de les orquestres amb les que compta el projecte: l’Orquestra Amadeus de nivell avançat i l’Orquestra Beethoven de nivell mig.

Grup de 20 violoncel·listes

Aquest grup de vint violoncel·listes que retran homenatge a la figura de Pau Casals està format per professors i alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Catalunya. Els violoncel·listes seran dirigits pel mestre Antoni Ros Marbà, considerat un dels directors més rellevants de la seva generació i que ha estat director de l’Orquestra Simfònica de RTVE, de l’Orquestra Ciutat de Barcelona i de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, entre d’altres. El grup està coordinat pel violoncel·lista Lito Iglesias, director del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

També et pot interessar…

2021-03-24T12:54:01+01:00