Diada Pau Casals – Barcelona 2021

Diada Pau Casals – Barcelona

La Diada Pau Casals – Barcelona, una celebració viva en homenatge al mestre

La Diada Pau Casals és una iniciativa per commemorar i celebrar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona, com també la seva dimensió musical, social i popular, contribuint a la seva difusió entre les noves generacions. El 16 de juny de 1934 l’Ajuntament de Barcelona va nomenar fill adoptiu a Pau Casals, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Park.
L’any 2015 es va celebrar la primera Diada Pau Casals-Barcelona. El 2016, l’Ajuntament de Barcelona la va institucionalitzar i al llarg de les darreres edicions, ha esdevingut una celebració oberta a tothom. Enguany, tal i com es va fer el passat mes d’octubre en l’edició de l’any 2020, la Diada Pau Casals-Barcelona es celebrarà a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb aforament limitat. L’acte es retransmetrà en directe al canal de YouTube de la Fundació Pau Casals. 

Dia i hora:

19 de juny

12:00h

Lloc:

Conservatori Municipal de Música de Barcelona

C/ Bruc, 110 · 08009 Barcelona
Preu entrada:

Gratuït

Entrades esgotades
     
Esdeveniment en Streaming:

Gratuït

Inscripcions streaming

Intèrprets

Orquestra de Corda del CMMB

David Olmedo, director

Orquestra Xavier Montsalvatge

Heriberto Fonseca, director

Orquestra VOZES

Pablo González, director

Grup de 20 violoncel·listes*

Antoni Ros Marbà, director

—————————–

Programa

Orquestra de Corda del CMMB

P. Warlock: Capriol Suite núm. 1 “Basse Danse” 

E. Grieg: Melodies elegíaques núm. 2 “La Última Primavera” 

A. Piazzolla: Marrón y Azul 

Orquestra Xavier Montsalvatge

E. Grieg: Fragments de la Suite Holberg, op. 40 

Praelude – allegro vivace

Sarabande

Gavotte – Musette

 

Orquestra VOZES

A. Dvořák: Serenata per a cordes (segon moviment)

A. Romero: Fuga con Pajarillo

 

Grup de 20 violoncel·listes

P. Casals: Sant Martí del Canigó (harmonització d’Enric Casals)

Popular Catalana: El Cant dels Ocells (harmonització de Pau Casals)

—————————–

Conducció de l’acte: Marina Sala (Violinista i periodista musical)

* CMMB: Yang Ligero, Irene Romo, Patrícia Martínez, Eduard Marias. Conservatori del Liceu: Ariadna Besladuch, Camila Bretón, Paula González, Peter Thiemann, María Cardona, Miquel Fuentes, Maria Surroca, Alba González. IEA Oriol Martorell: Candela Puigbó Rincón, Laia Farrés, Pere Rius Cabré, Joana Albesa. VOZES: Aaron Meza, Raquel Tebar. Conservatori Professional de Música de la Lira Ampostina: David Rebull. Conservatori Professional de Música de Manresa: Célia Roca. Jordi León, tamborí. Peter Thiemann, coordinació.

Orquestra de Corda del CMMB

L’acord de col·laboració entre la Fundació Pau Casals i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, com a titular del Conservatori Municipal, remarca la finalitat de fomentar l’àmbit de la divulgació i conservació patrimonial del llegat musical i humanista d’en Pau Casals. Amb aquest esperit es presenta l’Orquestra de Corda del CMMB, integrada per alumnat entre 15 i 18 anys d’edat, membres també de les orquestres de corda i simfònica del mateix centre. El repertori que presenta està format per música d’origen popular, que ens connecta amb l’essència de la música clàssica i que vol expressar el sentir de l’ànima musical de diferents països.

Orquestra Xavier Montsalvatge  – IEA Oriol Martorell

Es va fundar el curs 2000-2001 i actualment és dirigida per Heriberto Fonseca, cap del departament de corda del IEA Oriol Martorell, del Conservatori del Liceu, i professor de violí al Conservatori de Música de Badalona. L’Orquestra està integrada per alumnes de grau professional de música de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell. Els membres de l’orquestra també formen part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya ) i participen en diversos projectes europeus com la IRO (Internacional Regions Orchestra) i altres agrupacions orquestrals.

Orquestra VOZES

Creat l’any 2004, VOZES és un projecte musical i social que treballa per a la integració i cohesió de nens i adolescents, proporcionant-los formació musical. En l’actualitat, en aquesta escola de vida i participen més de mig miler de nens de Barcelona i Madrid. Inspirat en el sistema nacional d’orquestres i cors infantils i juvenils de Veneçuela, el projecte VOZES està liderat per Pablo González, director i violoncel·lista veneçolà, que va ser alumne d’aquest sistema.

Grup de 20 violoncel·listes

Aquest grup de vint violoncel·listes que retran homenatge a la figura de Pau Casals està format per professors i alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Catalunya. Els violoncel·listes seran dirigits pel mestre Antoni Ros Marbà, considerat un dels directors més rellevants de la seva generació i que ha estat director de l’Orquestra Simfònica de RTVE, de l’Orquestra Ciutat de Barcelona i de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, entre d’altres. El grup està coordinat pel violoncel·lista Peter Thiemann.

També et pot interessar…

2021-06-17T09:54:17+01:00