Homenatge a Pau Casals amb el violoncel·lista Gautier Capuçon

Concert de violoncel i piano al Palau de la Música Catalana

La Fundació Pau Casals organitza cada any un concert al Palau de la Música Catalana per homenatjar a Pau Casals, de la mà de les interpretacions dels millors violoncel·listes del món. Aquest concert és una de les principals activitats de la Diada Pau Casals – Barcelona, una iniciativa que té per objectiu difondre el llegat musical i humanístic del mestre i donar a conèixer el seu vincle històric amb la ciutat de Barcelona.

Aquest any el músic de renom internacional que retrà homenatge a Pau Casals és Gautier Capuçon, violoncel·lista francès considerat un ambaixador del violoncel del segle XXI. Capuçon toca un ampli repertori i explora i expandeix les obres per a violoncel. Ha actuat amb els directors i solistes més famosos a nivel mundial, a més d’haver guanyat múltiples premis. L’acompanyarà el pianista Frank Braley. Consulta el programa de mà.

Dia i hora:

15 de juny 2021

20:00 h

Lloc:

Palau de la Música Catalana

C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona
Preu entrada:

Comprar entrada - 35 €

Programa

Debussy: Sonata
L. Van Beethoven: Sonata núm. 3, en La major, op. 69
R. Schumann: Fantasiestücke, op. 73
G. Fauré: Elégie, op. 24, “Après un Rêve” (transcripció de Pau Casals)
C. Saint-Saëns: “El cigne” (El Carnaval dels animals)
A. Dvořák: “Boscos silents” de Dels boscos de Bohèmia, op. 68
N. Paganini: Variacions sobre un tema de ‘Mosè in Egitto’ de Rossini

Un homenatge amb noms propis

Gautier Capuçon

Gautier Capuçon

Violoncel

Gautier Capuçon actua cada temporada amb els millors directors i instrumentistes del món. Des de 2014 és director artístic i fundador de la Classe d’Excellence de Violoncelle a la Fundació Louis Vuitton de Paris. Ha estat guanyador de múltiples premis i és reconegut arreu per la seva expressivitat musical, el seu virtuosisme i pel profund so del seu violoncel “L’Ambassadeur” de Matteo Goffiller del 1701.

Cada temporada Capuçon és convidat per grans orquestres, i la temporada 2019/20 va actuar amb l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, la filharmònica txeca, l’Orquestra Filharmònica de Rotterdam, entre moltes d’altres, a més de ser artista en residència a Lugano, amb l’Orquestra de la Suïssa Italiana. Té nombrosos enregistraments i presenta “Les Carnets de Gautier Capuçon” a Radio Classique.

Frank Braley

Piano

Frank Baley és convidat habitualment al Japó, Estats Units, el Canadà i arreu d’Europa. A més, actua amb orquestres com l’Orchestre de Paris, l’Orquestra Nacional de França, la Filharmònica de Londres i un llarg etcètera. Va ser guanyador del prestigiós concurs Queen Elisabeth de Bèlgica i, a més de la seva activitat habitual com a solista és un apassionat de projectes singulars com participar a una integral de les Sonates per a piano de Beethoven. Té una extensa discografía, que inclou els trios de Schubert amb Renaud i Gautier Capuçon.

Frank Braley - Diada Pau Casals
Gaudeix d’un dels millors violoncel·listes del moment!
Comprar entrada