El violoncel·lista Steven Isserlis
homenatja a Pau Casals

Concert de violoncel i piano al Palau de la Música Catalana

La Fundació Pau Casals organitza cada any un concert al Palau de la Música Catalana per homenatjar al cèlebre músic català, de la mà de les interpretacions dels millors violoncel·listes del món. Aquest concert és una de les principals activitats de la Diada Pau Casals – Barcelona, una iniciativa que té per objectiu difondre el llegat musical i humanístic del mestre i donar a conèixer el seu vincle històric amb la ciutat de Barcelona.

Aquest any el músic de renom internacional que retrà homenatge a Pau Casals és Steven Isserlis, violoncel·lista londinenc d’una virtuositat molt poc habitual, considerat per la crítica com un dels més excel·lents violoncel·listes del món. L’acompanyarà l’excepcional pianista canadenca Connie Shih. Interpretaran una selecció de Sonates de Saint-Saëns, Fauré i Rakhmàninov, a més d’una balada de Julius Isserlis inspirada en Pau Casals.

Dia i hora:

15 de juny de 2022

20:00 h

Lloc:

Palau de la Música Catalana

C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona
Preu entrada:

Comprar entrada - 35 €

Programa

C. Saint-Saëns: Sonata núm. 1, en Mi menor, op. 32
G. Fauré: Sonata núm. 2, en Sol menor, op. 117
J. Isserlis: Balada per a violoncel i piano (dedicada a Pau Casals)
S. Rachmàninov: Sonata en Sol menor, op. 19

Un homenatge amb noms propis

Steven Isserlis

Steven Isserlis

Violoncel

Steven Isserlis apareix regularment coma solista en les principals orquestres de tot el món, incloent la Berlin Philharmonic, National Symphony Orchestra Washington, London Philharmonic i Zurich Tonhalle. Com a músic de cambra, ha comissariat cicles de concerts per als festivals més prestigiosos del món, incloent el Wigmore Hall, la 92a St Y de Nova York i el Salzburg Festival.

Guanyador de molts premis, els honors de Steven Isserlis inclouen un CBE que reconeix els seus serveis a la música, el Schumann Prize de la Ciutat de Zwickau i el Piatigorsky Prize als EUA. La seva curiositat i els seus interessos diversos es reflecteixen en una extensa i premiada discografia. El seu enregistrament de les Suites per violoncel sol de J.S. Bach per a Hyperion va tenir un gran èxit entre la crítica.

Connie Shih

Piano

L’any 1993, la pianista canadenca Connie Shih va rebre el premi Sylva Gelber per a l’artista clàssic més destacat de menys de 30 anys.
Com a solista, ha fet nombroses interpretacions a Canadà, Estats Units, Islàndia, Anglaterra, Espanya, Itàlia, Alemanya, Japó i Xina. Per altra banda, Connie ha realitzat actuacions de música de cambra amb molts músics de renom mundial i regularment acompanya al violoncel·lista Steven Isserlis. Ha intepretat música de cambra a les sales Wigmore i Carnegie, i habitualment actua al prestigiós Bath Music Festival, Aldeburgh, Cheltenham, Weill Hall (N.Y.), i al Kronberg Festival. Ha realitzat col·laboracions amb Susan Gritton, Tabea Zimmerman i Isabelle Faust.

És professora del Festival Casalmaggiore a Itàlia.

Connie Shih
Gaudeix d’un dels millors violoncel·listes del moment!
2021-09-15T09:19:39+01:00