Orchestra of the Age of Enlightenment

AJORNAT – El concert​ de The Orchestra of the Age of Enlightenment a L’Auditori de Barcelona s’ha ajornat a causa de les mesures de prevenció i contenció del COVID-19.

La connexió Liszt-Wagner

Fa tres dècades, un grup de músics londinencs van repensar la institució musical anomenada orquestra, transformant moltes de les regles no escrites a la majoria d’aquestes formacions musicals. Així doncs, van prescindir d’un sol director musical, obrint les fronteres del repertori per abastar diversos segles i aprofundir a les obres des de diferents perspectives. Des de llavors, The Orchestra of the Age of Enlightenment impulsa un canvi i busca l’excel·lència i la diversitat a través d’una profunda exploració musical, hipnotitzant al públic i la crítica.

L’orquestra interpretarà obres de Wagner i Liszt per commemorar el Centenari de l’Orquestra Pau Casals. L’elecció del programa respon a la passió que Casals sentia per Wagner, i en particular per Tristan und Isolde, que va arribar a ser tan gran, que va insistir a formar part de l’orquestra per a la primera audició de l’obra a París el 1899! El Preludi i el Liebestod van ser interpretats en 24 ocasions per l’Orquestra Pau Casals, entre les quals 16 sota la seva batuta. L’admiració de Casals per Liszt era gairebé igual de gran, i era conscient que sense Liszt, Wagner no hauria aconseguit tants èxits.

Dia i hora:

AJORNAT

Lloc:

Auditori de Barcelona

Sala 1 - Pau Casals
Preu entrada:

Comprar entrada

Programa

Wagner: “Preludi” i “Liebestod” de Tristan und Isolde

Liszt: Concert per a piano nº 1 en Mi bemol major, S. 124

Liszt: Concert per a piano nº 2 en La major, S. 125

Wagner: “Apertura” de Tannhäuser

Intèrprets i artistes convidats

Sir Mark Elder, Director

Stephen Hough, Piano