Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2020

Donant suport a joves violoncel·listes des de l’any 1984

La Fundació Pau Casals va crear fa 36 anys el Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes per tal d’ajudar a joves talents a ampliar els estudis musicals i per perfeccionar la tècnica i l’art interpretatiu mitjançant la formació amb professors destacats. Al llarg de la seva història, més de cinquanta joves violoncel·listes han rebut el suport de la Fundació convertint-se en una important xarxa d’ambaixadors de qualitat del llegat musical viu de Pau Casals.

En l’edició de 2020, el Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes es va obrir a aspirants procedents de tot el món. El Guardó consta de tres premis per a millorar estudis de 18.000 € 12.000 € i 6.000 € respectivament. A més la Fundació Pau Casals ofereix accions de promoció artística i assessorament als guardonats. Un jurat de prestigi internacional, presidit per Marta Casals, és l’encarregat d’examinar les candidatures, seleccionar els finalistes i escollir els guardonats.

“El treball, i el valor del treball de l’intèrpret, consisteix a apropar-se fins on sigui possible al sentit profund de la música que interpreta”
– Pau Casals

Guardonats 2020

Coneix els Guardonats de l’edició del 2020

A la darrera edició del Guardó, que va tenir lloc l’any 2020, Xuanhan Xu (Xina) es va endur el Primer Premi, Petar Pejčić (Sèrbia) el Premi Especial AENA i Felix Brunnenkant (Alemanya) el Tercer Premi.

El jurat també va atorgar mencions honorífiques a la resta de candidats finalistes: Raffaella Cardaropoli (Itàlia), Tzu-Shao Chao (Taiwan), Jeremias Fliedl (Àustria), Miquel Keenan Fuentes Bock (Estats Units d’Amèrica), Benjamin Kruithof (Luxemburg), Joseph Pritchard (Regne Unit) i Till Schuler (Alemanya).

Guanyadors 2020

Xuanhan Xu

Estudiant a la Hochschule für Musik Saar (Alemanya). Nascuda a Hangzhou, Xina, l’any 2004. Va començar a tocar el piano als cinc anys i el violoncel als vuit. Als tretze anys va continuar els seus estudis a Alemanya, on actualment estudia amb Gustav Rivinius a la Hochschule für Musik Saar, a Saarbrücken. El 2017 va actuar amb la National Center of Performing Arts Orchestra de Beijing, convertint-se en la violoncel·lista més jove que ha actuat a l’NCPA. Ha actuat amb d’altres orquestres internacionals, d’Àsia i d’Europa.
Xuanhan Xu

Xuanhan Xu


Hochschule für Musik Saar
(Alemanya)

1er Premi
Xuanhan Xu
(Xina)
Hochschule für Musik Saar (Alemanya)

Petar Pejčić

Estudiant a l’HMT Felix Mendelssohn Bartholdy (Alemanya). Nascut a Leskovac, Sèrbia, l’any 2002. Va començar a tocar el violoncel als 4 anys i als 9 anys va fer el seu primer concert a Belgrad. Al 2008 va guanyar la seva primera competició i des de llavors ha guanyat diverses competicions internacionals, entre elles el 3r premi “Felix Mendelssohn Bartholdy” a Berlin i el 2n premi a l’”Anna Kull” international competition a Graz. Ha fet concerts en solitari i també ha actuat amb orquestres com la Belgrade Chamber Orchestra i la Radio Symphony Orchestra de Belgrad. Actualment estudia a l’HMT Felix Mendelssohn Bartholdy de Leipzig amb Peter Bruns.
Petar Pejčić

Petar Pejčić


HMT Felix Mendelssohn Bartholdy
(Alemanya)

Premi Especia AENA
Petar Pejčić (Sèrbia)
HMT Felix Mendelssohn Bartholdy (Alemanya)

Felix Brunnenkant

Estudiant a Vorarlberger Landeskonservatorium (Àustria). Nascut a Überlingen, Alemanya, l’any 2001, estudia Violoncel al Vorarlberger Landeskonservatorium (Àustria), amb el profesor Mathias Johansen. Ha actuat al Saint-Saëns Concertoin Tonhalle de Düsseldorf, al Graf Zeppellin Haus i a l’Elgar Concerto amb l’Orquestra del Vorarlberger Landeskonservatorium. El 2019 va rebre el primer premi de violoncel al concurs Jugend musiziert d’Alemanya.
Felix Brunnenkant

Felix Brunnenkant


Vorarlberger Landeskonservatorium
(Àustria)

3er Premi
Felix Brunnenkant (Alemanya)
Vorarlberger Landeskonservatorium (Àustria)

Mencions honorífiques 2020

Raffaella Cardaropoli

Estudiant a la Barenboim-Said Akademie (Berlin). Nascuda a Mercato San Severino (Itàlia), l’any 1999. Va començar a tocar el violoncel als 7 anys. Ha actuat a Itàlia, Suïssa, Alemanya, Malta, Àustria i Espanya, entre d’altres països, i ha guanyat diversos concursos com l’Abbado Prize, l’Antonio Janigro Cello Competition i les audicions de la Santa Cecilia Academy. Actualment estudia a la Barenboim-Said Akademie (Berlin), amb el profesor Frans Helmerson.
Raffaella Cardaropoli

Raffaella Cardaropoli


Barenboim-Said Akademie
(Alemanya)

Tzu-Shao Chao

Estudiant a la Hochschule für Musik und Tanz Köln (Alemanya). Nascut a Changhua, Taiwan, l’any 2001. Va començar a tocar el violoncel als 4 anys i ha participat en diverses competicions d’Àsia i Europa, entre elles la Tchaikovsky Competition for Young Musicians. Des del 2018 estudia a la Hochschule für Musik und Tanz Köln, a Alemanya, amb la professora Maria Kliegel. Ha participat en diverses masterlasses amb cellistes reconeguts com Yo-Yo Ma, Tsuyoshi Tsutsumi, Reiner Ginzel o Marion Feldmann.
Tzu-Shao Chao

Tzu-Shao Chao


Hochschule für Musik und Tanz Köln
(Alemanya)

Jeremias Fliedl

Estudiant a la Universität Mozarteum Salzburg (Àustria). Nascut a Klagenfurt (Àustria), l’any 1999. Estudia a l’Universität Mozarteum Salzburg, d’Àustria, amb el profesor Clemens Hagen. Ha participat en diversos concerts de música de cambra i també ha estat solista amb la Zagreb Orchestra, la Carinthian Symphony Orchestra, entre d’altres. El 2012 va guanyar la International Cello Competition de Liezen i el 2014 a “Svirél”, Eslovènia i a l’Antonio Janigro Cello Competition de Croàcia.
Jeremias Fliedl

Jeremias Fliedl


Universität Mozarteum Salzburg
(Àustria)

Miquel Keenan Fuentes Bock

Estudiant al Conservatori Superior de Música del Liceu (Espanya). Nascut a Holland (Estats Units) l’any 1999, actualment estudia al Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona, amb la professora Amparo Lacruz. Anteriorment havia estudiat al Meadowmount School of Music. Ha actuat amb la Interlochen Orchestra, al Lincoln Center Stanley H. Kaplan Penthouse i al Hope College Annual Concerto-Aria Competition, entre d’altres.
Jeremias Fliedl

Miquel Keenan Fuentes Bock


Conservatori Superior de Música del Liceu
(Espanya)

Benjamin Kruithof

Estudiant a l’Universität der Künste Berlin (Alemanya). Nascut a Moestroff (Luxemburg) el 1999, va començar a estudiar violoncel als 5 anys. Als 12 va fer el seu primer concert amb la Northern Youth Orchestra de Luxemburg. Ha guanyat diversos concursos, com la Knopfh Competition, la Leopold Bellan International Competition de Paris i la Gabrielli Competition de Berlin. Ha actuat a diversos països i ha assistit a masterclasses com la “Cello Meisterkurse” de la Kronberg Academy. Actualment estudia a l’Universität der Künste de Berlin, amb Jens-Peter Maintz.
Benjamin Kruithof

Benjamin Kruithof


Universität der Künste Berlin
(Alemanya)

Joseph Pritchard

Estudiant a la Hochschule für Musik “Hanns Eisler” (Alemanya). Nascut a Frome, Regne Unit, l’any 1999. Cursa els seus estudis a la Hochschule für Musik “Hanns Eisler”, amb el professor Nicolas Altsaedt. Ha guanyat diversos concursos, com el Two Moors Festival Young Musicians’ Competition i ha participat en diverses masterclasses arreu d’Europa. Com a solista haactuat regularment al Menuhin Hall entre d’altres. Va formar part de la National Youth Orchestra del Regne Unit.
Joseph Pritchard

Joseph Pritchard


Hochschule für Musik “Hanns Eisler”
(Alemanya)