Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2020

Donant suport a joves violoncel·listes des de l’any 1984

La Fundació Pau Casals va crear fa 36 anys el Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes per tal d’ajudar a joves talents a ampliar els estudis musicals i per perfeccionar la tècnica i l’art interpretatiu mitjançant la formació amb professors destacats. Al llarg de la seva història, més de cinquanta joves violoncel·listes han rebut el suport de la Fundació convertint-se en una important xarxa d’ambaixadors de qualitat del llegat musical viu de Pau Casals.

En la present edició de 2020, el Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes està obert a aspirants procedents de tot el món. El Guardó consta de tres premis per a millorar estudis de 18.000 € 12.000 € i 6.000 € respectivament. A més la Fundació Pau Casals ofereix accions de promoció artística i assessorament als guardonats. Un jurat de prestigi internacional, presidit per Marta Casals, és l’encarregat d’examinar les candidatures, seleccionar els finalistes i escollir els guardonats.

“El treball, i el valor del treball de l’intèrpret, consisteix a apropar-se fins on sigui possible al sentit profund de la música que interpreta”
– Pau Casals

Guardonats 2020

1er Premi

Xuanhan Xu (Xina)
Hochschule für Musik Saar
(Alemanya)

Premi especial AENA

Petar Pejčić (Sèrbia)
HMT Felix Mendelssohn Bartholdy
(Alemanya)

3er Premi

Felix Brunnenkant (Alemanya)
Vorarlberger Landeskonservatorium
(Àustria)

Mencions honorífiques

Raffaella Cardaropoli (Itàlia)
Barenboim-Said Akademie
(Alemanya)

Jeremias Flied(Àustria)
Universität Mozarteum Salzburg
(Àustria)

Miquel Fuentes (Estats Units d’Amèrica)
Conservatori Superior de Música del Liceu
(Espanya)

Benjamin Kruithof (Luxemburg)
University of Arts Berlin (UdK)
(Alemanya)

Joseph Pritchard (Regne Unit)
Hochschule für Musik “Hanns Eisler”
(Alemanya)

Till Schuler (Alemanya)
Hochschule für Musik und Theather Hamburg
(Alemanya)

Tzu-Shao Chao (Taiwan)
Hochschule für Musik und Tanz Köln
(Alemanya)

Convocatòria

Quines són les condicions per participar-hi?

Ets un jove violoncel·lista i vols ampliar els teus estudis de l’instrument? Participa al Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2020 i aprofita l’oportunitat de continuar els teus estudis amb professors de prestigi.

Poden optar al Guardó Internacional Pau Casals tots aquells violoncel·listes que compleixin els següents requisits:

  • Estudiants que hagin sigut admesos o que estiguin estudiant un grau superior de música (violoncel).
  • Estudiants de violoncel de qualsevol nacionalitat que hagin nascut després del 31 de desembre de 1998.
  • No haver sigut guanyador del Guardó Internacional Pau Casals en edicions anteriors.

Com em puc inscriure a la convocatòria del Guardó?

Les inscripcions i la presentació de la corresponent documentació s’ha de realitzar mitjançant un formulari online. Et recomanem que consultis atentament les bases de la convocatòria del Guardó per tal de conèixer les condicions de la convocatòria i preparar tota la documentació requerida.

El cost del dret d’inscripció al Guardó és de 20 € i el pagament es podrà efectuar amb targeta o bé mitjançant transferència bancària.

Convocatoria

Inscripcions tancades

Quin és el calendari del Guardó Internacional Pau Casals 2020?

El calendari d’aquesta edició del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes és el següent:

  • Termini de les inscripcions i presentació de documents: fins el 13 de juliol de 2020 a les 00.00 h (CET)
  • Comunicació de la resolució als candidats i finalistes: a partir del 25 de setembre de 2020
  • Audició final i veredicte de jurat el Guardó Internacional Pau Casals: 20 de novembre de 2020 a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (Tarragona)

Premis i promoció

El Guardó Internacional Pau Casals es una de las convocatòries més prestigioses per a joves violoncel·listes a nivell internacional i compta amb tres primers premis:

  • Primer Premi – 18.000 €
  • Premi Especial AENA – 12.000 €
  • Tercer premi – 6.000 €

A més de l’aportació econòmica, els Guardonats tindran l’oportunitat de participar en els concerts que organitza la Fundació Pau Casals i podran rebre assessorament en el desenvolupament de la seva trajectòria professional i artística.

Preguntes freqüents

Tens dubtes sobre la convocatòria del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2020? Consulta les preguntes freqüents aquí.

Jurat

Un jurat internacional

El jurat del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes, és designat per la Fundació, i està presidit per Marta Casals Istomin i integrat per músics de prestigi internacional. Els membres del jurat tenen una àmplia experiència com a intèrprets professionals, com a docents superiors i com a membres de jurats d’altres concursos internacionals. El jurat és l’encarregat d’examinar les peticions, seleccionar els finalistes i escollir els Guardonats.

En l’edició 2020, el jurat està format per reconeguts violoncel·listes, Claudio Bohórquez, Henri Demarquette, Gustav Rivinius, Arnau Tomàs, i també per Bernard Meillat, assessor artístic de la Fundació Pau Casals i secretari del jurat.

Marta Casals Istomin

Marta Casals Istomin va néixer a Puerto Rico en el si d’una família de músics. Després d’iniciar els seus estudis de música a Puerto Rico, va obtenir una beca per estudiar violoncel a la Mannes School of Music de Nova York. Va ser l’esposa de Pau Casals de 1957 a 1973 i del pianista nord-americà Eugene Istomin del 1975 al 2003.

Va ensenyar violoncel al Conservatori de Puerto Rico i va ser professora convidada al Curtis Institute a Filadèlfia. De 1980 a 1981, Marta Casals va ser la directora artística del Kennedy Center a Washington D.C. Va ser la presidenta de la Manhattan School of Music de Nova York de 1992 a 2005, directora general de Recontres Musicales d’Evian (1990-1997) i membre del National Council on the Arts (1990-1997).

A més de l’activitat que desenvolupa per a la Fundació Pau Casals, Marta Casals Istomin es troba implicada a la Junta de les principals institucions culturals de Puerto Rico,