El suport d’AENA permetrà impulsar el Guardó Pau Casals per a Joves Violoncel·listes i altres projectes i activitats que desenvolupa la Fundació

El conveni ha estat signat pel Sr. Maurici Lucena, director general d’AENA, i pel Sr. Narcís Serra, President de la Comissió Executiva de la Fundació Pau Casals, amb la presència del Sr. Juan Carlos Alfonso, secretari general d’AENA, de la Sra. Sònia Corrochano, directora de l’Aeroport Josep Tarradellas-Barcelona, i del Sr. Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals.

Aquest conveni de col·laboració permetrà impulsar el Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes, que en la propera edició de 2020 crearà un segon premi especial amb el mecenatge d’AENA, dotat amb 12.000 €.

Signatura de conveni entre AENA i la Fundació Pau Casals
El guardó Internacional Pau Casals va ser creat l’any 1984, inicialment com a beca, i des de 2016 es va obrir a joves violoncel·listes residents a tots els estats membres de la Unió Europea, Puerto Rico i Uruguai. La propera edició del Guardó estarà oberta a aspirants de tots els països del món, amb l’objectiu de reforçar la formació i promoció dels joves violoncel·listes amb talent. A part de l’assessorament i promoció especial dels finalistes i dels tres primers seleccionats, el Guardó tindrà una dotació econòmica per la millora dels estudis musicals de 18.000 € pel primer premi, 12.000 € pel segon premi especial AENA, i de 6.000 € pel tercer premi. A més, AENA col·laborarà en la promoció dels joves violoncel·listes mitjançant l’organització d’actes a les seves instal·lacions. Per altra banda la Sala VIP Pau Casals de la Terminal 1 de l’Aeroport Josep Tarradellas-Barcelona comptarà en la seva recent ampliació i remodelació amb imatges i informació sobre Pau Casals. A més, les instal·lacions del Museu Pau Casals estaran obertes activitats culturals i corporatives que permetin la promoció del llegat artístic i humanístic del que és un dels sis millors museus d’Europa dedicats a un músic. El conveni té una dotació anual de 25.000 € i una durada de quatre anys.

AENA és el primer operador mundial d’aeroports amb més de 263 milions de passatgers a l’any (2018), i participa en la gestió d’ aeroports a diferents països del món.

Pau Casals és un dels noms més universals de la cultura catalana. La Fundació que porta el seu nom va ser creada per Pau Casals i Marta Casals a Puerto Rico, i actualment té la seva seu a Barcelona. Gestiona el Museu Pau Casals, a la platja del Vendrell, i una programació estable i activitats de projecció nacional i internacional dedicades a la promoció de joves violoncel·listes, i a la divulgació de l’enorme llegat musical i humanístic de Pau Casals.