En motiu de la crisi sanitària de la COVID 19 i de l’actual estat d’alarma, es suspèn la 40ª edició del Festival Internacional de Música Pau Casals

L’organització del Festival Internacional de Música Pau Casals es veu obligada a cancel·lar la 40a edició del Festival degut a la crisi sanitària de la COVID 19 i dels efectes que tindrà els propers mesos, amb restriccions que afectaran a la mobilitat i allotjament dels músics i també en l’aforament del públic, tant en espais tancats com oberts.

L’equip del Festival Internacional de Música Pau Casals està treballant amb entusiasme perquè l’edició del 2021 continuï projectant amb força el Festival del Vendrell a nivell nacional i internacional.

L’any 2021 s’acompleixen els 120 anys del primer viatge de Pau Casals a Amèrica (1901), els 70 anys del concert a la Casa Blanca amb el president J.F. Kennedy (1961), i 50 aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides (1971), i és per això, que es proposarà el títol de “Pau Casals i Amèrica” per la 40a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell.

Per aquest motiu, la programació musical prevista pel Festival Internacional de Música Pau Casals d’aquest any 2020 i que portava per títol “Pau Casals i el Vendrell” per explicar la relació del Mestre amb la seva vila nadiua: el seu paisatge sentimental, els elements simbòlics de la seva infantesa musical i l’estima per la seva terra, que el va acompanyar amb orgull durant tota la seva vida; serà ajornada fins al 2022.