El divendres 14 d’agost a les 23.20h, el 33 emetrà el concert d’homenatge a l’Orquestra Pau Casals que va interpretar l’Orquestra Simfònica Camera Musicae el passat 12 de juliol al Vendrell.  

Malgrat les dificultats degut a la pandèmia, el passat 12 de juliol es va celebrar un concert d’homenatge a l’Orquestra Pau Casals amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae a la Plaça Nova del Vendrell. El concert es podrà veure a tot Catalunya el proper divendres 14 d’agost al 33.

El 10 de juliol de 1927 els músics i membres del Patronat de l’Orquestra Pau Casals, juntament amb l’Ajuntament del Vendrell, van retre un homenatge a Pau Casals, nomenant-lo fill predilecte i organitzant diversos actes, entre els quals dos concerts de l’orquestra que ell mateix va dirigir. Per commemorar aquesta efemèride, i coincidint amb la celebració del Centenari de l’Orquestra Pau Casals i la distinció del Vendrell com la Capital de la Cultura Catalana 2020, el passat 12 de juliol es va fer un concert de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae a la Plaça Nova del Vendrell. La formació, dirigida per Jordi Mora, va comptar amb 40 músics que van interpretar l’Ària de la Suite núm. 3 en Re Major, BWV 1068 de J.S. Bach i la Simfonia núm. 3, op. 55 “Heroica” de L. Van Beethoven, obres que Pau Casals va dirigir l’any 1927.

Amb aquesta emissió, el 33 se suma a la commemoració del Centenari de l’Orquestra Pau Casals i també a l’acte central de la capitalitat cultural catalana del Vendrell. El concert, que es va fer a la Plaça Nova, es va emetre en directe a RTV El Vendrell amb el suport de la Xarxa de Televisions Locals en la producció televisiva i estarà disponible durant les dues setmanes posteriors a l’emissió a TV3 a la carta.