El termini per presentar les candidatures és el 13 de juliol, i l’audició final tindrà lloc el 20 de novembre de 2020.

En la present edició de 2020, el Guardó Internacional Pau Casals –fins ara obert a joves violoncel·listes dels Estats membres de la Unió Europea, Puerto Rico i Uruguai– s’obra a aspirants de tot el món.

A més, el Guardó Internacional Pau Casals amplia el nombre de premis i la seva dotació econòmica, oferint un primer Premi de 18.000 €, un premi especial AENA de 12.000 € i un tercer Premi de 6.000 €.

La Fundació Pau Casals ha fet pública una nova convocatòria del Guardó Internacional Pau Casals per donar suport a joves violoncel·listes per tal que puguin ampliar els seus estudis de violoncel i impulsar la seva formació i carrera artística. En aquesta edició del 2020, el Guardó Internacional Pau Casals està obert a aspirants procedents d’arreu del món, posicionant-se com un dels concursos internacionals més rellevants i en una oportunitat magnífica per als joves violoncel·listes.

A més dels tres premis de 18.000 € 12.000 € i 6.000 €, la Fundació Pau Casals ofereix promoció artística i assessorament als guardonats que, al llarg de les diferents edicions, s’han convertit en una important xarxa d’ambaixadors del llegat musical viu de Pau Casals.

El jurat està presidit per Marta Casals Istomin, i en aquesta edició està format per personalitats de reconegut prestigi internacional com Henri Demarquette, Claudio Bohórquez, Gustav Rivinus, Arnau Tomàs (guanyador de la Beca Pau Casals l’any 1991), i també per Bernard Meillat, assessor artístic de la Fundació Pau Casals i secretari del jurat. Els membres del jurat tenen una àmplia experiència com a intèrprets professionals, com a docents superiors i com a membres de jurats d’altres concursos internacionals.

Guardo Internacional Pau Casals 2020

Els candidats poden inscriure’s al Guardó Internacional Pau Casals fins el 13 de juliol de 2020 mitjançant un formulari “online”. Tal i com s’indica en les bases de la convocatòria, s’hi poden presentar joves violoncel·listes nascuts després del 31 de desembre de 1998 i que estiguin estudiant un grau superior de música o que bé que tot just hagin estat admesos. La Fundació Pau Casals anunciarà els vuit candidats finalistes a partir del 25 de setembre de 2020.

L’audició final, oberta al públic i d’accés gratuït, tindrà lloc el dia 20 de novembre del 2020 a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, i serà retransmesa via streaming.

La Fundació Pau Casals ajuda a joves talents des de 1984. Al llarg de les diverses edicions, la Fundació ha donat suport a més de cinquanta violoncel·listes donant un impuls a les carreres artístiques de músics com Arnau Tomàs, Pablo Ferrández, Pau Codina, Laia Puig o Mariona Camats.

En la darrera edició de 2018, el Guardó va ser atorgat a Carla Conangla (Sant Cugat del Vallès) i Johannes Gray (EUA), guanyadors ex aequo de la convocatòria. Les mencions honorífiques van recaure sobre Amarilis Dueñas (Valladolid) i Lluc Pascual (Térmens, Lleida).