Aquest Nadal arrenca la campanya “Invisibles”, que aposta per la reflexió a través del joc i que ofereix premis per a tots els participants 

El Museu Pau Casals participa a la campanya “Invisibles” juntament amb els altres 12 museus de la Xarxa de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La Xarxa ha preparat un joc de pistes dirigit al públic familiar i local, en el qual s’hi podrà participar del 19 de desembre fins al 2 de febrer de 2021.

Durant les vacances de Nadal, els museus de la xarxa apostem per una activitat lúdica i divertida que no defuig ni la reivindicació, ni la reflexió. En plena pandèmia els museus proposem una campanya de Nadal dirigida especialment al públic local i familiar, que en la situació actual veu difícil els desplaçaments llunyans, tot reivindicant la necessitat de la cultura en els temps actuals i la importància del servei que presten els museus a les seves comunitats locals.

A través del joc els museus convidem als participants a trobar aquelles peces que habitualment són invisibles en els museus perquè es tracten de grups que encara avui no tenen presència ni en el passat, ni en el present dins la nostra societat. De les dones als artistes anònims passant pels col·lectius minoritaris, els participants en el joc hauran de fer visibles les “invisibles”. El Museu Pau Casals hi participa amb la carta d’un refugiat a Pau Casals, que els visitants han de trobar a l’exposició permanent del museu.

Com hi puc participar? 

Els participants poden jugar a través d’Instagram o recollint l’àlbum de cromos que els facilitarem a l’entrada dels museus. Tots els participants rebran un premi si identifiquen la peça invisible d’un dels museus (publicant-la a Instagram dirigida a @xmctte amb els hashtags #invisibles i #nom_del_museu_on_heu_fet_la_foto; o bé dipositant l’àlbum amb els cromos corresponents a les bústies habilitades a cada museu).

Entre els participants en el joc a Instagram es sortejarà una subscripció al digital Núvol, i entre els que facin l’àlbum de cromos un lot de productes de tots els museus. A més, pel sol fet de participar, rebran un carnet amb entrada gratuïta a tots els museus de la Xarxa pel 2021.

Més informació a: http://patrimoni.gencat.cat/ca/museusdetarragona