El Museu Pau Casals s’ha sumat a la iniciativa Museu Obert, un projecte creat per difondre el patrimoni dels museus en línia durant la situació excepcional actual.

Gairebé 500 peces de la col·lecció del Museu Pau Casals, es poden consultar en línia a través de la plataforma Museu Obert. En destaca el fons d’art amb obres de Ramon Casas, Joaquim Mir, Ramon Martí Alsina, Eliseu Meifrèn, Ignacio Zuloaga, Ricard Opisso, Eugène Carrière, Josep Llimona i Josep Clarà, entre altres. A més, es poden consultar altres peces que formen part de la col·lecció com objectes personals o commemoratius, que habitualment no estan exposats al públic.

La col·lecció del Museu Pau Casals la integren més de 900 objectes entre els quals hi trobem mobles, instruments musicals, objectes decoratius, objectes personals, medalles, condecoracions i les obres d’art que Pau Casals tenia a la casa de Sant Salvador. La col·lecció s’ha anat ampliant al llarg dels anys, amb altres objectes procedents de les cases de Prada de Conflent i de Puerto Rico.

Col·leccio d'art del Museu Pau Casals

El fons d’art, pel seu volum i qualitat és la part més destacada, amb obres dels artistes catalans de més renom del finals del segle XIX i començament del XX que Pau Casals va anar adquirint per decorar la casa de Sant Salvador. La coherència del conjunt converteix la col·lecció del Museu Pau Casals en una excel·lent mostra d’art realista català i en una de les col·leccions personals més destacades de l’època.

La iniciativa, impulsada per Coeli i Nubilum, compta també amb l’adhesió de l’Institut Botànic, el Museu Vinseum, el Museu Tèxtil de Terrassa, el Museu d’Alcover i l’Arxiu Històric de Santa Eulàlia.

Descobreix la col·lecció del Museu Pau Casals a: https://www.museuobert.cat/ca/museu-pau-casals