Un any més, la Diputació de Tarragona i la Fundació Pau Casals col·laboren per garantir que els joves catalans coneguin la figura i el llegat universal de Pau Casals, amb iniciatives de promoció cultural i suport educatiu als municipis de la demarcació de Tarragona, adreçades a tota la població escolar, especialment de primària i ESO.

L’acord inclou l’edició del llibre Pau Casals: El col·leccionista de pipes amb l’objectiu de difondre el llegat musical i cívic del compositor català. Es tracta d’un petit conte il·lustrat de 32 pàgines que inclou un CD. El llibre ja s’està repartint a totes les biblioteques de la demarcació de Tarragona. També s’ha programat l’espectacle familiar “Pau Casals: col·leccionista de pipes” als municipis de Tortosa (3 de desembre) i Reus (29 de desembre).

També s’incorpora l’accés gratuït a la visita a l’exposició del Centenari de l’Orquestra Pau Casals de forma gratuïta a tots els escolars de les comarques de Tarragona.

A més, la Fundació Pau Casals posa a disposició de tots els centres escolars el web educatiu www.paucasalseduca.org, on podran accedir a recursos educatius entorn a la figura de Pau Casals. Cal destacar la secció «Activitats a l’Escola», en què els centres educatius trobaran un recull d’activitats per fer a l’aula amb nens i nenes d’educació infantil i primària.

La finalitat d’aquestes activitats és oferir als mestres materials que els serveixin per treballar amb l’alumnat qui va ser Pau Casals en totes les seves vessants: home, músic i persona compromesa amb els seus propis valors i amb el seu temps.