La Fundació Pau Casals vol agrair a tots els municipis adherits al programa “Pau Casals i els municipis de Catalunya” el seu suport i col·laboració

El programa “Pau Casals i els Municipis de Catalunya” és una iniciativa que pretén facilitar les visites al Museu Pau Casals oferint la gratuïtat de l’accés a aquells ciutadans i ciutadanes dels municipis adherits. A través d’aquest programa, la Fundació vol difondre el llegat de Pau Casals entre la ciutadania i establir vincles amb el territori.

Els municipis que actualment es troben adherits al programa són:

Ajuntament d’Albinyana

Ajuntament de Banyeres del Penedès

Ajuntament de Barberà del Vallès

Ajuntament de Cornudella de Montsant

Ajuntament de l’Albiol

Ajuntament de Llinars del Vallès

Ajuntament de Llorenç del Penedès

Ajuntament de Puigpelat

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Ajuntament de Santa Susanna

Ajuntament de Solsona

Ajuntament de Vallbona de les Monges

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Ajuntament de Vilobí d’Onyar

Ajuntament del Pla de Santa Maria

Ajuntament d’Espinelves

Ajuntament l’Espluga de Francolí

Mitjançant aquest programa es vol mantenir viu el record i els valors que Pau Casals va defensar, facilitant que les noves generacions coneguin una de les figures més universals de cultura catalana i garantint que el mestre continuï essent un dels referents culturals de la nostra memòria col·lectiva.

Pau Casals va crear a l’any 1972 una Fundació que porta el seu nom i va llegar a Catalunya la Vil·la Casals situada a la platja de Sant Salvador (El Vendrell), avui convertida en museu. Es tracta d’un dels millors museus d’Europa dedicats a un músic, i un servei de vocació pública obert tot l’any, que permet una passejada per la biografia del mestre i pel seu llegat humanístic i musical. A més de la preservació del llegat del mestre, la Fundació promou la difusió dels valors de la música i el seu compromís amb la dignitat de les persones, i desenvolupa projectes de suport als joves violoncel·listes.

La col·laboració i el suport a la Fundació Pau Casals dels municipis adherits al programa és molt important per tal que la Fundació pugui continuar desenvolupant la seva tasca cultural, social i musical, i fer arribar a les joves generacions el llegat viu d’un dels noms més universals de la cultura catalana.