Mentre durin les obres, es podrà visitar l’exposició temporal sobre el Centenari de l’Orquestra Pau Casals

Coincidint amb els 20 anys de la inauguració del museu i amb la recent declaració de Museu d’Interès Nacional, iniciem un projecte de restauració de l’edifici històric i els jardins del museu i de renovació museogràfica. El proper 1 de febrer l’exposició permanent tancarà al públic fins a la finalització de la renovació, prevista per a l’octubre de 2021. Restaran obertes la recepció i la botiga i també la sala polivalent on, fins el 9 de gener de 2022 es podrà visitar l’exposició “100 anys de l’Orquestra Pau Casals. Excel·lència musical i compromís social”.

Amb l’actualització museogràfica, apostem per apropar el llegat musical i els valors humanístics de Casals a les noves generacions, incorporant nous
elements i continguts al voltant de la seva figura, fruit d’investigacions i processos de gestió documental. La nova museografia també donarà l’oportunitat al visitant de gaudir de la música interpretada, dirigida i creada per Pau Casals de manera més emotiva. Una proposta museogràfica innovadora que es durà a terme mantenint l’esperit de la casa, actualitzant-ne la presentació i, alhora, preservant el caràcter acollidor tan distintiu del Museu Pau Casals.

La intervenció arquitectònica s’ha plantejat amb l’objectiu principal de resoldre els processos de degradació de l’edifici relacionats amb la seva ubicació davant de la platja. A més, totes les instal·lacions de control de clima, electricitat, il·luminació i seguretat s’actualitzaran amb criteris d’eficiència energètica i tecnològica. Així mateix, els diversos espais del Museu Pau Casals s’adequaran als nous usos i concepcions museogràfiques i es recuperaran les arquitectures originals de la casa, fruit del procés d’investigació arquitectònica que s’ha realitzat, incorporant-hi detalls de decoració als sostres i parets que faran lluir al Museu Pau Casals en tota la seva esplendor.

El projecte serà finançat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament del Vendrell.