Xuanhan Xu, guanyadora del primer premi del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2020, visitarà Catalunya la propera setmana i actuarà en el marc dels Diàlegs amb Música a Barcelona i del Pati Cultural a Girona. 

La violoncel·lista actuarà acompanyada de la pianista Yoko Suzuki. El dijous 6 de maig a les 18.30h, ho farà a l’Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en el marc dels Diàlegs amb Música “Pau Casals i Amèrica. Del triomf musical a la defensa de la pau” amb un programa musical amb obres de L.V. Beethoven i de G. Cassadó. L’entrada a l’esdeveniment és gratuïta i cal fer reserva prèvia.

El diumenge 9 de maig a les 19.30h Xu actuarà a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona en el marc del Pati Cultural 2021, organitzat per la Diputació de Girona amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals. En aquesta ocasió el programa inclou obres de J. Brahms i de R. Schumann. L’entrada al concert és gratuïta i cal fer reserva prèvia a l’enllaç. El concert també serà retransmès en directe pel canal de YouTube de la Fundació Pau Casals. 

La jove i prometedora violoncel·lista, Xuanhan Xu (Xina) aconsegueix captar el públic des del primer moment amb un so càlid, una sonoritat sincera i un gran domini de la tècnica de l’instrument.

Xuanhan Xu, 1r premi del Guardó Internacional Pau Casals

Nascuda a Hangzhou, Xina, l’any 2004. Va començar a tocar el piano als cinc anys i el violoncel als vuit. Als tretze anys va continuar els seus estudis a Alemanya, on actualment estudia amb Gustav Rivinius a la Hochschule für Musik Saar, a Saarbrücken. El 2017 va actuar amb la National Center of Performing Arts Orchestra de Beijing, convertint-se en la violoncel·lista més jove que ha actuat a l’NCPA. Ha actuat amb d’altres orquestres internacionals, d’Àsia i d’Europa. És la guanyadora del primer premi del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2020.