Pau Casals compta amb una carrera artística de gairebé un segle
com a intèrpret, director d’orquestra i compositor

La discografia, inclou les seves interpretacions més celebres com a violoncel·lista i director d’orquestra i posa de relleu la redescoberta de bona part del repertori per a violoncel, amb els primers enregistraments que va fer per a la Columbia Records el 1915, i en especial de les cèlebres Suites per a violoncel sol de J. S. Bach, que Casals va enregistrar entre el 1936 i el 1939, i que avui dia continuen sent una referència de la història del violoncel.

La faceta de Pau Casals com a compositor és menys coneguda, tot i que ens ha deixat més de vuitanta obres de repertori divers. A més de l’oratori El pessebre, de la sardana Sant Martí del Canigó, L’Himne a les Nacions Unides o l’arranjament del Cant dels ocells, Casals va conrear la música religiosa, el lied, la sardana, la música de cambra i la composició de gran format.

Composicions de Pau Casals

Piano
Veu i piano
Veu, violoncel i piano
Cambra
Cor
Religioses
Sardanes
Gran format
Arranjaments

El catàleg d’obres de Pau Casals compren un extens període que s’inicia el 1892 fins als últims anys de la seva vida, el 1972. Al costat de les obres més emblemàtiques com l’oratori El Pessebre, la sardana Sant Martí del Canigó, les obres religioses que va dedicar a Montserrat o el mateix Himne a les Nacions Unides, al llarg de la seva vida va composar un conjunt d’obres de repertori molt divers, moltes d’elles inèdites fins ara i que, gràcies al treball conjunt entre la Fundació Pau Casals i l’editorial Boileau s’han posat a l’abast dels intèrprets.

Consulteu el catàleg de les partitures editades a www.boileau-music.com
Consulteu la partitura editada del Pessebre a www.carus-verlag.com