Llegat de Pau

Pau Casals és un dels noms més universals de la cultura catalana, i un dels músics més compromesos amb la dignitat de les persones. El violoncel i la batuta varen ser les seves armes, i la seva música extraordinària és un tresor que perdurarà en el temps.

La defensa de la pau, la llibertat i la dignitat de les persones, van ser una constant vital. L’ajuda a milers d’exiliats espanyols als camps de refugiats del sud de França, els concerts benèfics per als damnificats de les guerres, la seva creuada internacional contra la cursa d’armaments nuclears i el seu compromís amb iniciatives humanitàries, el van acompanyar al llarg d’una biografia extraordinària d’innovació i creació musical, com a intèrpret de violoncel, director d’orquestra i compositor.

L’any 1972 vàrem crear a Puerto Rico la Fundació Pau Casals per mantenir un vincle amb la seva estimada terra. La Fundació és l’instrument per mantenir viu i divulgar el seu llegat musical i humanístic que està obert a tothom. Us animo a participar i col·laborar amb els projectes de la Fundació, i a visitar el Museu Pau Casals: un lloc amb una força especial que emociona i ens permet gaudir d’una experiència única, passejant per la seva biografia i pel seu enorme llegat musical i humanístic, amb la música com a instrument per a defensar un món millor.

 

Marta Casals Istomin
Cofundadora i vicepresidenta de la Fundació Pau Casals

Marta Casals Istomin
“Pau Casals va crear aquesta Fundació com un símbol d’esperança, perquè creia que la música pot contribuir a fer un món millor.”
— Marta Casals Istomin